top of page

פייסבוק וכתב העת האמריקני לרפואה מודים כי עמדתם בנושא הידרוקסיכלורוקווין הייתה שגויה | GatewayPundit

ביוני 2020 כתב העת "American Journal of Medicine" פרסם מחקר אשר המליץ על הקפאת מרשמים של התרופה HCQ (הידרוקסיכלורוקווין / כלורוקווין), על כל נגזרותיה, לטיפול או למניעה של קוביד-19.


אולם שבעה חודשים לאחר מכן, ב-1 לינואר 2021, כתב העת פרסם מחקר חדש אשר מצא כי טיפול מוקדם בחולי וירוס הקורונה בעזרת HCQ הוריד את שיעור התמותה מהמחלה.

המחקר מצא כי שימוש מיידי ב- HCQ, כאשר החולה היה עדיין בבית, הראה יתרונות משמעותיים. זהו המחקר העדכני ביותר, נכון ל-28.01.2021, שמראה את יעילות HQC בטיפול בוירוס הקורונה.


במשך מספר חודשים האתר c19study.com עוקב אחר מחקרי HCQ כנגד וירוס הקורונה.

על פי האתר, היו 237 מחקרים, מתוכם 171 נבדקו על ידי עמיתים, המראים כי 67% מהחולים השתפרו בניסויים בהם ניתן HCQ החל מהשלבים המוקדמים של הטיפול.


באוקטובר 2020 פרסם משתמש צרפתי בקבוצת פייסבוק ציבורית סרטון וטקסט, הנוגע לטיפול ב-HCQ. בפוסט המשתמש טוען שזו שערורייה שהסוכנות הצרפתית האחראית על הסדרת מוצרי בריאות (Agence Nationale de Sécurité du Médicament) סירבה לאשר שימוש ב- HCQ כטיפול בקוביד-19, אך אישרה וקידמה תרופה בשם רמדסיביר (Remdesivir).

המשתמש מתח ביקורת על היעדר אסטרטגיית בריאות בצרפת וקבע כי התרופה HCQ משמשת במקומות אחרים להצלת חיים. הודעת המשתמש גם כללה שאלה, מה יש לחברה להפסיד בכך שהיא מאפשרת לרופאים לרשום בשעת חירום "תרופה לא מזיקה" כאשר מופיעים הסימפטומים הראשונים של קוביד-19.


פייסבוק הסירה את הפוסט בטענה ש"הוא מכיל מידע מוטעה ושמועות בלתי ניתנות לאימות ותורם לסיכון לאלימות קרובה או לפגיעה פיזית".


אולם כעת, הוועדה לפיקוח על פייסבוק (Oversight Board) פרסמה את החלטתה, בו היא פסקה כי פייסבוק טעתה בהחלטתה להסיר את הפוסט, וכי עליה לשחזר את הפוסט לאלתר.



הכתבה פורסמה באתר Thegatewaypundit בתאריך 28.01.2021


תרגום: פנחס רוזנר

עריכה לדפוס: עמית

פוסטים קשורים

הצג הכול

Commentaires


שימרו והגנו על בריאותכם עם

נוגד החמצון החזק ביותר בעולם

אנטי מיקרוביאלי ואנטי דלקתי

bottle-and-box326x440.png

צבע הכסף

386010_2-666514694.png
bottom of page